Hva er informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekstfiler som tilknyttes datamaskinen eller mobile enheter når du først går inn på et nettsted. Informasjonskapsler brukes for å gjøre nettstedet bedre eller fungere mer effektivt. De brukes også i analyser for å bidra til at brukerne skal optimalisere sitt besøk på nettstedet. Det finnes to former for informasjonskapsler: økt- og vedvarende-informasjonskapsler.

Økt-informasjonskapsler blir midlertidig opprettet i undermappen til nettleseren din mens du besøker et nettsted. Disse utgår og blir automatisk slettet når du lukker nettleseren din.

Vedvarende informasjonskapsler blir værende i undermappen til nettleseren din og blir aktivert igjen når du går inn på nettsiden som skapte den bestemte informasjonskapselen. En vedvarende informasjonskapsel utløper ikke når du lukker nettleseren din, den blir værende i undermappen inntil perioden bestemt av informasjonskapselen utløper.

 

Informasjonskapsler har mange funksjoner. For eksempel kan de hjelpe oss med å gjenkjenne og telle antallet besøkende, analysere hvor godt nettsiden fungerer og huske brukernavn og preferanser. Dette gjør det mulig å matche interessene og preferansene dine hurtigere og gjøre innholdet som vises mer relevant for deg.

IcopalTak bruker følgende typer informasjonskapsler:

Essensielle informasjonskapsler: Brukes kun for å identifisere datamaskinen din eller den mobile enheten din. De identifiserer ikke det som invidid. Bare informasjon som ikke kan identifiseres som et individ er dermed lagret i disse informasjonskapslene.

Informasjonskapsler for ytelse:Disse informasjonskapslene brukes til analyser og de gir oss muligheten til å telle antallet besøkende og se hvordan disse manøvrerer rundt på nettstedet. Disse informasjonskapslene kan kun identifisere datamaskinen din eller den mobile enheten din og ikke deg som individ. Data til analysen blir samlet inn anonymt. I enkelte tilfeller blir noen av disse informasjonskapslene håndtert på våre vegne av tredjeparter. Icopal vil ikke bruke informasjonskapsler til å identifisere individer eller samle inn personlige data. Vi vil ikke bruke informasjonskapslene til andre formål enn de som er nevnt over.

Informasjonskapsler for funksjonalitet: Disse blir brukt til å gjenkjenne deg når du vender tilbake til nettstedet vårt. Informasjonen disse informasjonskapslene samler inn kan omfatte personlig identifiserbar informasjon som du har gitt oss, eksempelvis brukernavnet ditt.

Målrettede informasjonskapsler:Målrettede informasjonskapsler brukes av annonsører på nettstedet vårt. De sporer nettleseren når du besøker forskjellige nettsteder for å forstå hva du er interessert i, og bruker så denne informasjonen til å vise deg relevante annonser. Disse informasjonskapslene kan lagres og brukes av tredjeparter ved hjelp av de brukte verktøyene.

IcopalTak bruker følgende informasjonskapsler:
Leverandør Beskrivelse Formål
Google Google Analytics Disse informasjonskapslene brukes for å samle inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet vårt. Informasjonskapslene samler informasjon i et anonymt skjema, inkludert antall besøkende, hvor de besøkende besøker fra og sidene de besøkte.
LinkedIn LinkedIn Insight tag BizoID informasjonskapselen lagrer en unik brukeridentifikasjon fra Linkedin. Merk: Brukeridentifikasjonen fra Linkedin inneholder ikke personlig identifiserbar informasjon.
Facebook Facebook Pixel Tillater oss å måle publikum for annonseringskampanjer på Facebook ved å se hvordan brukerne flytter mellom enheter når de kommer til nettsiden vår og Facebook. For å melde deg av, se https://www.facebook.com/ads/preferences
Google Google AdWords Tillater oss å spore konverteringer fra annonser i Google søk og i Google display network. For å melde deg av se, https://support.google.com/ads/answer/7395996